Steeds meer organisaties maken de omslag van functiegedreven- naar talentgedreven werven en ontwikkelen. De toekomst van (samen)werken ligt in het koppelen van talent en potentieel aan rollen en takenpakketten, van persoonlijk purpose aan organisatie purpose. In een Holacratisch georganiseerde organisatie krijgen medewerkers zelfs rollen in verschillende autonome teams op basis van hun “passion, purpose & potential”. Want dat is in feite wat we zijn en waar de energie het meest stroomt: van binnen naar buiten. Als we meesterschap realiseren met onze grootste talenten, en die mogen inzetten voor de organisatie, waar we ons mee verbonden voelen, dan zijn we minimaal 4x waardevoller voor de organisatie.

Talent Discovery in werving

Inner Kompas heeft een methodiek ontwikkeld, waarmee HR professionals op basis van de geboortedatum (bewezen, krachtige vorm van numerologie) direct inzicht krijgen in iemands potentiële talenten. Door in een selectietraject kandidaten ook een korte vragenlijst in te laten vullen, krijgen we een eerste inzicht in hoeverre dit potentieel al is gerealiseerd volgens de kandidaat zelf. In het gesprek bieden de numerologische inzichten je exact de juiste vragen om te doorgronden waar de kandidaat staat in de ontwikkeling. Welke talenten zijn al een kracht en welke talenten zijn nog in ontwikkeling?
Daarnaast worden deze inzichten op het Teamdriver model (Koers Kompas) geplot om te zien in welke fases van een project deze kandidaat kracht toevoegt aan een (eventueel zelforganiserend) team.

Deze methodiek is gemakkelijk te koppelen aan de taal van Gallup Strenghts Survey, maar ook MBTI of DISC. We hebben er simpelweg nu geen vragenlijst meer voor nodig…

 

Talent Development & Burn-out preventie

De geboortedatum (bewezen, krachtige vorm van numerologie) geeft direct inzicht in iemands grootste talenten, potentie, passende contexten en rollen nu en later in de ontwikkeling. De wrijving en weerstand die een medewerker ervaart in zijn/haar werk zijn direct herkenbaar als te leren lessen, die vanuit numerologie naar voren komen. Een revolutionair, nieuwe manier om te kijken naar talent, ontwikkeling van talent en tegelijk ook burn-out preventie. Teveel wrijving, teveel energieverlies en te weinig met je grootste talent werken en te weinig persoonlijk ontwikkeling zal resulteren in opbranden. De natuur dwingt ons middels mentale en fysieke klachten om het inner kompas te herijken. We zijn namelijk onvoldoende van betekenis (alles in de natuur heeft een purpose), onvoldoende in ontwikkeling (in bloei). We verwelken of vergaan als een bloem of boom zonder ruimte, zonder gezonde voedingsbodem en zonlicht. En dat is volgens mij precies de rol van HR en eigenlijk van iedere CEO. Hoe creëren we een optimale voedingsbodem, een optimale context waarbinnen medewerkers maximaal van betekenis kunnen zijn, zichzelf kunnen ontwikkelen en in verbinding met collega’s tot synergie in staat zijn.

Talent.png
burnout.png
 

Probeer het eerst zelf, nu gratis voor HR professionals!
Eerst zien dan geloven! Uiteraard! Daarom biedt Inner Kompas nu gratis een persoonlijke sessie aan HR professionals aan. Je krijgt middels een persoonlijk kompas inzicht in je eigen talenten, ontwikkelpotentieel, eigenschappen en uitdagingen. Je krijgt een eerste idee hoe je kandidaten snel op potentieel talent kunt screenen, enkel op basis van de geboortedatum. Inzicht in hoe je medewerkers talentgericht kunt helpen ontwikkelen en inzicht geven in energielekken. En hoe je dit in teams kunt inzetten!

Schrijf je hieronder in voor een sessie met Menno Braakman.


 
Webp.net-gifmaker.gif
 

 
Menno4.jpg

Hoe werkt het?

Stap 1: We plannen een afspraak voor de persoonlijke sessie van 2 - 2,5 uur.

Stap 2: Je vult een vragenlijst in. Dit geeft in de sessie inzicht in wie jij denkt dat je bent. Waar jij nu energie van krijgt en waar je ongeveer staat in je ontwikkeling.

Stap 3: Je geeft je geboortedatum door voor een numerologische analyse. Hiermee krijgen we inzicht in je potentieel en te leren lessen.

Stap 4: De persoonlijke sessie waarin we kijken naar jouw talenten, ontwikkelpotentieel, eigenschappen en uitdagingen. Een beginnende kundigheid in het snel screenen van potentieel talent van kandidaten op basis van enkel de geboortedatum! En begrip hoe je medewerkers en teams kunt helpen ontwikkelen naar meer werkgeluk en flow!

 
 

Neem nu contact op voor een afspraak!

Vul nu hieronder het formulier in of bel voor een afspraak voor een persoonlijke sessie.

Deze sessie is niet alleen een cadeau voor jouw organisatie... Een beter cadeau kun je jezelf niet geven :-). 

 
Naam *
Naam