Over Inner Kompas

Hoi. Ik ben Menno 36 jaar vader van 2 lieve dochters en getrouwd met Sabine. 

Ik werd als tiener gepest en ontwikkelde daardoor al van jongs af aan, een fascinatie voor wat mensen drijft en voor hoe groepssystemen zich ontwikkelen.

Een zoektocht naar mezelf, naar waarheden over het leven, bracht me bij veel boeken over religie, kwantumfysica, spiritualiteit en ook gelukswetenschap en positieve psychologie. Ik zag daarin eigenlijk steeds dezelfde rode draden terug. Ik zie snel patronen, de grote lijnen. En ik voel snel aan waar iets niet stroomt bij een mens, team of organisatie. 

Als twintiger was ik sociaal en zakelijk zeer onrustig. Altijd bezig met mezelf krachtig neerzetten. Veel maskers en weinig echte verbinding met mezelf en anderen. 

Na een bijna burn-out bij een mediabureau kwam ik op het spoor van meer waarheden over hoe het leven werkt en hoe ik meer mijn eigen pad kon gaan lopen. 

Doordat ik met numerologie in aanraking kwam, ontving ik krachtige inzichten in mezelf en hoe het leven eigenlijk werkt. Ik ontdekte mijn grootste talenten en mijn te leren lessen. Zo kan en durf ik steeds meer mijn talenten overal neer te zetten. Zo kan ik helemaal mezelf worden en overal mezelf zijn.

Menno(1) kleiner.jpg

Natuurlijk!

Door steeds beter naar de natuur te kijken, ontdekte ik dat de natuurwetten geweldige universele principes zijn die ons veel kunnen leren over moeiteloos organiseren. En voor mensen: moeiteloos creëren. De natuur is altijd in een staat van flow, de natuur is per definitie altijd zelforganiserend en altijd in verandering. 

Hoe meer wij als mensen en organisaties ook die natuurwetten gebruiken in ons leven en werk, hoe moeitelozer, adaptiever en wendbaarder we zullen zijn. 

De eerste natuurwetten worden al geïmplementeerd in stromingen als Agile, Teal, Semco Style, Zelfsturing/Samensturing. Hierdoor vertonen we al iets minder tegennatuurlijk (vaak ego-gedreven) gedrag. Dit zijn de eerste tekenen dat we steeds beter naar de natuur zijn gaan luisteren en kijken. Dat sommigen alweer meer in contact staan met de natuur en de eigen natuur. Die verbinding: met jezelf, met de natuur en met anderen. Die zorgt ervoor dat we gelukkig kunnen leven, leren van het leven, van waarde kunnen zijn voor elkaar en de planeet.

Loods

Zo ben ik een loods voor mens, team en organisatie, die in deze onrustige en complexe wateren een nieuwe kaart en herijkt kompas nodig hebben. Ik kom tijdelijk aan boord om deze inzichten te bieden. Inzichten over je natuurtalenten, je ware natuur. Inzicht over de wetten van de natuur, die jouw leven en werk een stuk aangenamer zullen maken. Jouw organisatie een stuk wendbaarder. Want zonder natuurlijk noorden, kom je nooit thuis.  
Dus ben je een leider van nu (directeur, ondernemer) of een leider van morgen (jong en ambitieus, burned-out en herijking van kompas noodzakelijk), dan ben ik je man!


WHY - Hoger doel

Mensen, groepen mensen en organisaties loodsen naar hun ware noorden

Inner Kompas loodst mensen, teams en bedrijven naar een natuurlijke koers van purpose, meesterschap, autonomie, zelforganisatie en verbinding.

Door te verbinden met je ware noorden, je ware natuur en te leven en werken volgens de wetten van de natuur ontstaat de transformatie die je als mens, team en organisatie wil realiseren. 

 
IK_NESW_LOGO_TRANSPARANT_G_L.png
 
 

HOW - Werkwijze

Dé twee drivers voor transformatie zijn urgentie en inspiratie. Urgentie is er... We leven in een tijd waar de huidige vormen niet meer zo goed passen. We gebruiken onze resources op: de planeet en de mensen, de human resources. We zien vervuiling, uitbuiting, burn-out. Hoe jonger de generatie, hoe meer behoefte aan vrijheid, autonomie en snelheid van beslissen en handelen. De corporate apenrots, alias "de hark", de zorgvuldig opgebouwde piramide-structuur in bedrijven kan dit niet bieden, en is in feite over de datum. Ze stoten jong talent af, mensen branden op, en deze mammoettankers zijn vooral bijzonder traag. De wendbaarheid is minimaal en dat is in deze steeds complexere wereld dodelijk. Innovatiekracht, besluitvaardigheid, reactievermogen op de snel veranderende realiteit zijn te beperkt.

Natuurwetten

Darwin zei het al: survival of the fittest. Als in: the most adaptable. Daar is de natuur een meester in: aanpassen aan veranderende omstandigheden. De natuur is altijd in beweging: verandering is de enige constante. Dit is ook wat mijn zoektocht naar zingeving en waarheid heeft opgeleverd... Na het bestuderen van religies, spirituele stromingen, kwantumfysica, positieve psychologie studies, gelukswetenschap en numerologie kwam ik tot een heldere conclusie. Ze beschrijven allemaal dezelfde natuurwetten. Het is de kunst om als mens, team en organisatie zo dichtbij je eigen natuur te komen als mogelijk. En zoveel mogelijk de wetten van de natuur gebruiken, zoals een zeilboot gebruik kan maken van de wind en stroming. We moeten enkel continu bijsturen, laveren, het zeil bijstellen om de juiste koers en snelheid te behouden. 

Inzicht -> Verbinding -> Beweging

De werkwijze van Inner Kompas is steeds in drie stappen. Van inzicht naar verbinding naar beweging.

  1. Inzicht
    Het start met inzicht in je eigen natuur, en in de wetten van de natuur. Hierdoor kun je jezelf ontwikkelen. Inzicht in jezelf en elkaar: in je team, in je organisatie.

  2. Verbinding
    De volgende stap is verbinding. We creëren een veilige, vertrouwde context waarbinnen verbinding maken mogelijk is. Verbinding met jezelf en elkaar. Het creëren van flow bij jezelf, binnen een team en binnen een organisatie kan alleen als deze hechte verbinding is gemaakt.

  3. Beweging
    Door deze inzichten en verbindingen komt de beweging, de transformatie, de reis naar flow, moeiteloosheid en maximale wendbaarheid. Vaak zorgen kleine veranderingen in 1 persoon al voor grote veranderingen in het team en in de organisatie.

 
Inzicht

Inzicht

verbinding.png

Verbinding

beweging.png

Beweging

 
 

WHAT - De Kompassen

Inner Kompas werkt uiteraard met kompassen (op basis van het Teamdriver model) om mens, team en organisatie in beweging te krijgen via inzicht en verbinding. Het Persoonlijk Kompas voor 1-op-1 coaching en voor inzicht in teamleden. Het Team Kompas voor inzicht in de kracht en potentie van het team. Het Koers Kompas als projectmanagement tool voor zelfsturende teams en innovatietool voor organisaties. De Organisatie Flow Scan geeft inzicht in de huidige wendbaarheid en innovatiekracht van organisaties. Inspiratie en deep dives in de wereld van Agile werken, Teal en Holacracy creëren de energie om met nieuwe organisatievormen en -stijlen te experimenteren en implementeren. Ook hier is Inner Kompas een loods die samen met gecertificeerde partijen de implementatie van nieuwe modellen kan begeleiden. Het belangrijkste en meeste werk mag u uiteraard zelf doen :-).

 
persoonlijk kompas model.png

Persoonlijk Kompas

Team Kompas.png

Team Kompas

Koers Kompas.png

Koers Kompas

 

Tot slot

Ga eens een gedachtenexperiment met jezelf aan:

Als je geld niet meer op kan in dit leven, wat zou je dan nu willen betekenen? Waar ben je naar op zoek? Wie ben je dan? Welk probleem wil je graag oplossen? Voor wie wil jij een rol van betekenis spelen? Wat is dat voor rol? 

Dat is waar het begint: een gewenste toekomst naar voren halen. Je realiseert het door helemaal jezelf te worden. Ik loods je graag naar die plek. Tot snel! Neem contact op via het formulier

Of bel!

Menno Braakman

Loods & Founder Inner Kompas

 

 

Gecertificeerd Numeroloog

circle of life square.png

Msc in Bedrijfskunde

nyenrode.png