Inner Kompas
 
 
 
 
 
 
Zeilteam.jpg

Ontwikkel je team

 
 

Koersen op Teamflow

De heilige graal waar veel teams naar op zoek zijn: volledige autonomie en synergie. Zo wendbaar en samen als een zwerm vogels in de natuur. Een staat van moeiteloosheid voor het team: Teamflow. Is dit mogelijk? Ja. De weg er naartoe is vergt wel veel van de teamleden en het tipping point is onvoorspelbaar. De meeste teams geven onderweg op, omdat het te lang duurt of er teveel misgaat. Die paar teams die wél de flow-staat bereiken zijn de echte doorzetters. 

Ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten voor teamontwikkeling zijn:

 1. Betekenis: een betekenisvol hoger doel waar iedereen vol voor wil gaan

 2. Autonomie: je eigen baas zijn, op je eigen manier het resultaat neerzetten

 3. Meesterschap: je grootste talenten doorontwikkelen en inzetten voor het team

 4. Verbinding: we voelen verbinding als we elkaar op het diepste niveau kennen, normen en waarden delen, en elkaar volledig kunnen vertrouwen

 5. Lerend vermogen: de drive om continu te leren, feedback geven en fouten te verwelkomen als lessen: voorwaarts falen

 6. Wendbaarheid: de hoeveelheid aanpassingsvermogen van zowel teaminhoud (innovatiekracht) als teamvorm (rol-ontwikkeling) aan de veranderende context

 7. Zelf-ontwikkeling: de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, de veiligheid voelen om helemaal jezelf te kunnen zijn in het team, egoloos

 8. Complementariteit: een team dat bestaat uit leden met aanvullende competenties en daarmee van alle fasen van een project een succes kunnen maken

De basis

Als we de juiste context en teamsamenstelling kunnen realiseren is de basis gelegd. We hebben bij wijze van spreken het schip, de bemanning, de kaart en het kompas compleet. De vragen zijn nog: naar welke bestemming varen we en waarom? Wat is de juiste tactiek, gezien de windrichting en stroming? Wat is een goede rolverdeling? Wie staat wanneer achter het roer? Wie is waar goed in?

Loods

Dit is waar de loods in beeld komt. We herijken het Team Kompas. Vanuit inzichten in elkaar en het totale teambeeld komen er gesprekken op gang die voor de nodige verbinding zorgen. Want daar ligt de sleutel naar team flow! 
We bouwen zo aan een zelforganiserend, synergetisch team dat van ieder probleem een succes maakt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Team Flow Scan

Dé manier om erachter te komen waar je team nu staat op de weg naar team flow en autonomie is de Team Flow Scan. Hoe scoort jouw team op de belangrijkste variabelen voor team flow?

Hoe groot is de wendbaarheid, het zelflerend vermogen, de commitment aan het hoger doel, de mate van complementariteit, verbinding en vertrouwen volgens het team?

De Team Flow Scan brengt het binnen een week voor je in kaart. Je kunt de Team Flow Scan nu tijdelijk kosteloos aanvragen bij Inner Kompas! 

 
Swarm.jpg

Team in Flow?

Het tipping point naar een team in flow is altijd onvoorspelbaar, maar we kunnen wel meten of aan alle knoppen wordt gedraaid om tot flow te kunnen komen! Klik hieronder op de knop om je aan te melden voor de Team Flow Scan!

 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Team Kompas Sessie

Het Team Kompas is een unieke tool die zorgt voor inzicht, verbinding en de gewenste beweging in teams. Het legt heel veel bloot op zowel persoonlijk- als teamniveau. Hierdoor worden er tijdens en na de sessie andere, diepgaandere gesprekken gevoerd onder de teamleden. Deze diepgang zorgt voor de verbinding die nodig is om een volledig autonoom, synergetisch team te kunnen ontwikkelen. 

 
 

Inzicht in Teamkracht en -potentieel

Voor diepgaande inzichten gebruiken we een unieke combinatie van een persoonlijkheidsvragenlijst, numerologie en het Teamdriver model voor zelforganiserende teams. Door middel van een vragenlijst, krijgen we inzicht in waar ieder teamlid op dit moment energie van krijgt en de mate van complementariteit in projectfases. Jouw geboortedatum (numerologie) geeft krachtige inzichten in ieders potentieel en te leren lessen die je op het pad naar vervulling van potentieel zetten.

Ongelooflijk hoe simpel en krachtig de inzichten waren. Ik kan nu mijn eigen puzzel leggen!
— Frans
Het team kompas liet ons precies zien welke gesprekken we nog niet voeren, waar de onderlinge verbinding nog niet was gemaakt. Zo ontzettend waardevol!
— Margriet
 
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Zeil Teambuilding Dag "Endeavour"

De ultieme teambuilding combineert waardevolle inzichten en gesprekken met een geweldige ervaring. Dat is wat we op de Zeil Teambuilding Dag "Endeavour" organiseren. Zoals het schip de Endeavour in de 18e eeuw Australië en Nieuw Zeeland ontdekte, gaan we tijdens deze dag op een ware ontdekkingsreis binnen het team en mét het team.

Heb je een team tussen de 5 en 15 personen en zijn jullie op zoek naar een sterkere onderlinge connectie en meer autonomie? Deze teambuilding dag gaat zorgen voor die blijvende herinnering en krachtige metafoor waar het team nog lang energie en inspiratie uit zal putten.

 

Inzicht, verbinding en beweging

 • Volledig verzorgde, unieke dag zeilen en teambuilden

 • Inclusief volledige team analyse en Team Kompas Sessie

 • Meer verbinding én positieve beweging in het team door het voeren van de ECHTE gesprekken uit de onderstroom

 • Kennismaking met een nieuwe werkwijze voor autonome teamontwikkeling

 • Als zelfkoersend / zelforganiserend team aan de slag op een zeilschip op het IJsselmeer

 • Inclusief drankjes, lunch, borrel en diner. Aan boord of op lokatie in Monnickendam, Volendam, Andijk of Medemblik

Jacht Lelystad.png
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg
Menno4.jpg

Over Menno

Menno Braakman is de coach en trainer die je meeneemt in de wereld van jouw Inner Kompas. Hij is strateeg, adviseur, numeroloog, intuïtief coach en zeiler. Hij ziet zichzelf als een soort loods die tijdelijk bij je team aan boord komt en samen met het kompas herijkt op jullie ware noorden. Hij biedt inzichten, verbinding en tools die het team op het natuurlijke pad naar autonomie en flow zetten. 

Menno is al van jongs af aan gefascineerd door wat mensen en groepen in beweging zet. In iedere organisatie vechtend voor meer autonomie en ook ervaringsdeskundige in een ongelukkige organisatie.

Een bijna burn-out was de wake-up call die hij nodig had. Inzichten uit de wereld van kwantumfysica, spiritualiteit, gelukswetenschap en met name de kracht van numerologie hielpen bij het leggen van de puzzel. Zo creëerde hij de gewenste transformatie, van binnen naar buiten.

In het bedrijfsleven en in de hockeysport als coach actief. Het doel is echte verbinding, de sleutel is de maskers afzetten en elkaar echt leren kennen en zien.