Inner Kompas
 
 
 
 
 
 
nature shakes hand.png

Organiseer natuurlijk

 
 

De wendbare, innovatieve organisatie

Dé twee drivers voor verandering zijn urgentie en inspiratie. Urgentie is er.. We leven in een tijd waar de oude/huidige vormen niet meer zo goed passen. We gebruiken onze resources op. We vragen teveel of eigenlijk “onnatuurlijk gedrag” van ze: de planeet en de mensen. De gevolgen zien we in de natuur, in burn-out en een zeer lage medewerkersbetrokkenheid (gemiddeld 9%). Er is sprake van disconnectie. In functies, het systeem van predict & control raken we verwijderd van onszelf, onze grootste talenten en passies. Een managerfunctie die tegennatuurlijk voelt voor velen. Maar ook de rol van directeur/bestuurder, die alle antwoorden moet hebben. Iets wat in deze steeds complexer wordende wereld onmogelijk is.

De enige manier om het als organisatie te redden is door meer verbinding te creëren. En dit vereist een organischer organisatievorm. Hier maken we verbinding met een betekenisvol hoger doel en werken met onze grootste natuurtalenten. Zelforganisatie en synergie kan ontstaan vanuit vertrouwen, autonomie en complementaire teams. Wendbaarheid en een groter aanpassingsvermogen is het resultaat. We worden sensitiever voor de opkomende toekomst en kunnen van betekenis blijven door steeds nieuwe vormen van waarde te creëren.

Teal, Holacracy, Agile, Semco Style

De eerste nieuwe organisatievormen en -stijlen zijn gelukkig al daar. Wereldwijd implementeren nieuwetijdsleiders natuurlijker organisatievormen, systemen waarbinnen purpose, autonomie, meesterschap en zelforganisatie centraal staan. Zo zijn er de stromingen als Semco-style, Teal, Agile en Holacracy. Sommigen bouwen van de grond een nieuwe organisatie. Er zijn ook al leiders die een bestaande mammoettanker transformeren in een vloot snelle zeilschepen. Dit gaat soms geleidelijk (Bol.com en sparkteams), soms ineens (ING en agile werken). Ze zijn allen nog onderweg naar die staat van flow en ultieme wendbaarheid, met vallen en opstaan. Maar ze zijn in ieder geval bewust van het belang van meer wendbaarheid en ze hebben de beweging ingezet. De kunst zit in de transformatie van de mensen, zodat het bewustzijnsniveau geleidelijk stijgt, het ego geen functie meer heeft en de verbinding toeneemt. Teal propageert deze kunst. Holacracy nodigt alleen rollen uit in de organisatie, geen mensen en hun ego's. Dan wordt discipline en wilskracht de manier om wendbaarheid te realiseren. Deze organisaties hebben de heilige graal echt nog niet gevonden, maar begrijpen de vernietigende impact van niet-wendbaar zijn. 

Meer inspiratie? Ik neem je graag mee op reis in de wereld van natuurlijk organiseren. Hoe wendbaar is jullie organisatie eigenlijk?

 
 
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Organisatie Flow Scan

Dé manier om erachter te komen waar je organisatie nu staat op de weg naar wendbaarheid, flow en innovatiekracht is de Organisatie Flow Scan. Hoe wendbaar en hoeveel innovatiekracht heeft jouw organisatie op dit moment? Klaar voor disruptieve innovaties als Blockchain, Artificial Intelligence, Machine Learning, Voice, Robotica, Nano- en Biotechnologie? Klaar voor veranderingen in hoe jouw doelgroep en medewerkers betalen, zakelijke afspraken maken, shoppen, koken, gezond blijven, vrijetijd inrichten, naar werk kijken?

Hoe groot is de wendbaarheid, het zelflerend vermogen, de commitment aan het hoger doel, de mate van verbinding?

De Organisatie Flow Scan brengt het binnen een week voor je in kaart. Je kunt de Organisatie Flow Scan nu tijdelijk kosteloos aanvragen bij Inner Kompas! 

 
 
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Organisatie Inspiratie

Ervaar een presentatie van Inner Kompas over hoe wendbare organisaties de wetten van de natuur hanteren, organiseren gebaseerd op universele principes. Ervaar de wendbaarheid zelf, door de organisaties die dit toepassen op te zoeken en uit te nodigen. We maken samen een deep dive in de wereld van wendbaar organiseren. Holacracy, Teal, Agile.
Zo creëren we de energie om met nieuwe organisatievormen en -stijlen te experimenteren en implementeren. Ook hier is Inner Kompas een loods die samen met gecertificeerde partijen de implementatie van nieuwe modellen kan begeleiden. Het belangrijkste en meeste werk mag de organisatie uiteraard zelf doen :-).

 
Natuurlijk talent.png
 
 
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Koers Kompas Sessie

Het Koers Kompas (ook wel Teamdriver genoemd) is een unieke tool, ontwikkeld door Teamily.
Dit kompas is een projectmanagement tool voor zelfsturende teams en innovatietool voor organisaties. Binnen vier vragen heeft een team inzicht in welke fase van een project ze zijn, of er fases zijn overgeslagen en wat er wordt gevraagd in de huidige fase. Het Persoonlijk Kompas geeft inzicht in wie het beste een fase van het project kan leiden. Het leiderschapsstokje wordt zo doorgegeven. Hierdoor zit er veel meer energie op iedere projectfase. Projecten verlopen sneller en succesvoller. Teams ontwikkelen zich naar meer hogere niveau's van autonomie.

 
Koers Kompas.png

De tool voor zelfkoersende organisaties

Sla nooit meer een fase over. Connect, Construct, Conquer en Continue. In vier vragen weet je welke uitdaging nu aandacht verdient. Zet het juiste teamlid in de driver's seat en ervaar hoeveel energie er op het project zit. 

 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Koersen op Talent

Ontdek een revolutionair, nieuwe manier om talent te ontdekken, ontwikkelen én voorkom burn-outs!!

Steeds meer organisaties maken de omslag van functiegedreven- naar talentgedreven werven en ontwikkelen. De toekomst van (samen)werken ligt in het koppelen van talent & potentieel aan rollen & takenpakketten, het koppelen van persoonlijk purpose aan organisatie purpose.
In feite zijn we allemaal bundeltjes “passion, purpose & potential”. Dat is waar de energie het meest stroomt: van binnen naar buiten. Als we meesterschap realiseren met onze grootste talenten, en die mogen inzetten voor de organisatie, waar we ons mee verbonden voelen, dan zijn we minimaal 4x waardevoller voor de organisatie.

Laat vissen zwemmen en vogels vliegen. Zet mensen in op hun grootste talent. Klik hieronder om te ontdekken hoe je enkel op basis van iemands geboortedatum, talenten ontdekt en kan ontwikkelen!

 
vissenvogels.png
 
 
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Artikelen over de wendbare organisatie

 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg
Menno(1) kleiner.jpg

Over Menno

Menno Braakman is de coach en trainer die je meeneemt in de wereld van wendbare, innovatieve organisaties. Hij is strateeg, adviseur, numeroloog, intuïtief coach en zeiler. Hij ziet zichzelf als een soort loods die tijdelijk bij je aan boord komt en samen met jouw organisatie het kompas herijkt op een natuurlijke koers. Door te organiseren langs de wetten van de natuur, kunnen we snel reageren op de snel veranderende, complexe wereld.

Hij is gefascineerd door wat mensen en groepen mensen in beweging zet. Hij werkte en adviseerde jarenlang corporates als Orangina Schweppes International, RTL Nederland, Scania Benelux, Univé, Jaarbeurs, Fortis en Radio538 Groep. Dit bracht hem ertoe steeds meer op zoek te gaan naar de universele principes van organiseren. Deze inzichten en tools vindt hij terug in de wetten van de natuur. Hij is vastberaden leiders, teams en organisaties naar het volgende paradigma in (samen)werken mee te nemen. Van inzicht naar verbinding naar beweging. Van natuurlijk leiderschap, naar een natuurlijker organisatiestijl met synergetische teams in flow.