Inner Kompas
 
 
 
 
 
 
Meditatieboot_wide.jpg

Wie ben jij?

 

Dat gevoel dat er meer in je zit

Ken je dat gevoel, dat er veel meer in je zit, dat er nu niet uitkomt? Heb jij ook het echte geluk in de koelkast gezet of ervaar je dat je op de verkeerde plek zit? Wil je meer van betekenis zijn met je werk? Meer jezelf kunnen zijn?

Geloof me, dat gevoel ken ik. Ik heb lang geleefd en gewerkt voor, met name, de goedkeuring van anderen. Als mensen me maar zien, als ze me maar waarderen en aardig vinden.. Het gevolg was, dat ik steeds verder verwijderd raakte van wie ik eigenlijk was. Waarom ik hier eigenlijk ben.
Ik stelde mezelf deze vragen te weinig en ging maar door, ondanks dat gevoel dat er veel meer in het leven zit. Dat er veel meer in mij zit. Ik ging te lang door en realiseerde me dat ik burn-out verschijnselen had. Oververmoeidheid, hoofdpijn zodra ik het gebouw binnenstapte waar ik werkte, een kort lontje en eigenlijk helemaal niet meer zo aardig voor iedereen om me heen. Zelfs voor mijn vrouw en kinderen niet. En dat was de druppel voor mij. Ik zat behoorlijk vast. Weinig- en een lage energie zorgden voor een negatieve kijk op de wereld en mijzelf. Ik had een gids nodig die me hielp om uit deze put te klimmen en daarna zou kunnen helpen met de transformatie naar wie ik echt ben, naar van betekenis zijn.

Burn-out, een Blessing in Disguise

Ik kwam erachter dat een burn-out eigenlijk een blessing-in-disguise was. We worden stilgezet, onze lichamen worden door de natuur even stilgezet. Zodat we niks anders kunnen stilstaan bij de vragen waar het echt om gaat. Wie ben ik? Waarom ben nog ik niet mezelf? Waarom ben ik? Hoe werkt het eigenlijk?
Het aantikken van de bodem zorgde ervoor dat ik na diepgaande zelfbevraging en het krijgen van buitengewoon krachtige, numerologische inzichten van mijn gids Theo, omhoog kon terugveren als mezelf. Ik wist precies wat me te doen stond om mezelf te ontwikkelen en transformeren. Ik wist welke uitdagingen ik uit de weg was gegaan. Welke talenten ik te weinig aandacht had gegeven. Welke richting eigenlijk bij mij paste. Ik begon mijn pad te lopen en keek mijn spoken aan. Hierdoor kwam ik steeds minder spoken tegen, steeds minder wrijving, weerstand . Eigenlijk trainingen en trainers, die mij hielpen om mijn potentieel vrij te maken. Ik trok steeds meer mensen aan die bij mij pasten. Ik trek nu mensen aan, die ik kan helpen, net zoals Theo mij had geholpen. Ik mag hun gids zijn in hun transformatie. Ik mag jouw gids zijn. Ik trok mensen aan met wie echte vriendschappen ontwikkelden, partnerships en bijzondere ontmoetingen van een heel hoog energieniveau.

Depressed = Deep-rest

Steeds meer mensen, en de millennials voorop, lopen vast, raken in depressie (>1 miljoen Nederlanders), burn-out (> 1 miljoen met burn out klachten) of hebben te kampen met vormen van verslaving. Je loopt niet jouw pad, je ontwikkelt je niet op persoonlijk vlak. Je blijft in je comfort zone, gaat de uitdagingen en te leren lessen uit de weg. En jouw lijf geeft het aan. Je bent uit balans, je voelt je vaak depressed. Het is in feite tijd voor deep-rest. Je wordt gedwongen te kijken naar je leven, naar jezelf. Waarom overkomt dit zoveel mensen? We hebben de verkeerde routekaart gekregen, de verkeerde handleiding. Onze kompasnaald wijst naar de verkeerde doelen, waardoor we de verkeerde routes nemen.

Op welke manier ervaar jij het leven? Hoe denk jij invloed uit te kunnen oefenen op jouw leven? Welke natuurwetten laat je vóór je werken? Welke levensles klopt op jouw deur, waardoor je dagelijks teveel energie verliest? 
Kun jij die sweet spot vinden waar je grootste talenten, je passie en persoonlijk missie samenkomen? Geen idee wat die talenten, passie en missie voor jou zijn? Dat hebben ze je niet geleerd op school? Dat klopt helaas..

Daar kan ik je mee op weg helpen. Als je klaar bent voor een nieuwe koers. Die vinden we met nieuwe, simpele en krachtige inzichten over jezelf, met een nieuwe kijk op jezelf en op de wereld. Inzichten vanuit een nieuw perspectief. Daar maken we verbinding mee en zo creëer jij de beweging en transformatie die je wilt zien in jouw leven. Klaar om jouw kompas te herijken en verrijken?! 

Bekijk hieronder welke vormen goed bij jouw vragen passen

 
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Persoonlijk Kompas

Wist je dat er twee Noordens zijn? Het geografische noorden: daar waar iedereen denkt dat het noorden ligt: bovenin op de kaart, op de Noordpool. En het magnetische, natuurlijke noorden, daar waar de naald van het kompas naartoe wijst, ligt boven Arctisch Canada. Dit is het noorden waar een zeilschip met het kompas op koerst: het maakt gebruik van de wetten van de natuur: de wind en het natuurlijk noorden op het kompas.

Zo werkt het persoonlijk kompas ook: we gaan op zoek naar jouw ware natuur, je magnetisch noorden. We gaan de wetten van de natuur vóór ons laten werken. We krijgen inzicht in jouw geografische noorden (wie je denkt dat je bent) en je natuurlijke (ware) noorden (je ware talenten en potentieel). We gebruiken de natuurwetten en jouw natuurtalenten als basis, want in de natuur gaat alles moeiteloos. In een staat van flow... 

 
Magnetic-North-Pole-300x200.png
 
persoonlijk kompas menno.png

Inzicht in je kracht en potentieel

Door middel van een vragenlijst krijg je inzicht in waar je op dit moment energie van krijgt en verliest. Hoe je je eigen kracht op dit moment inschat. Jouw geboortedatum (numerologie) geeft krachtige inzichten in je potentieel. Dit potentieel kun je vervullen door specifieke levenslessen te leren en meters te maken met je talent. Zo maak je van jouw (soms nog) verborgen talenten straks een kracht.
Hoeveel van jouw potentieel heb jij al vervuld?

Wauw wat een bijzondere ontmoeting met Menno Braakman. Wrijving die ik ervaar in bepaalde situaties vielen ineens op z’n plaats. De inzichten in mijn talenten en te leren lessen hebben me de input en kracht gegeven om beweging te krijgen in een logge situatie. Echt een kick! Ik ben super dankbaar voor je ontmoeting met Menno.
— Roos Beijer
“Ik ben er nog een beetje stil van. Je legt precies bloot wat je weet, maar nog niet altijd doet of inziet. En je geeft ook aan of je op de goede weg zit en of je ladder niet tegen het verkeerde gebouw staat!!
Kortom wauw voor mij en als ayahuasca maar dan in vol bijbewustzijn.”
— Jop Janssen

Wil je hier zelf mee aan de slag? Is het tijd om jouw kompas te herijken? Klik hieronder op de knop en plan een afspraak voor een persoonlijk kompas sessie van 2 - 2,5 uur. Één sessie is in principe genoeg om jezelf in beweging te zetten. Een beter cadeau kun je jezelf niet geven :-). 

 
 
 
 
 
 
Numerologiekaarten.png

Persoonlijke Numerologie Sessie

Een persoonlijke numerologie sessie geeft je inzicht in jouw te lopen pad. Je krijgt informatie over jouw bestemming, de rollen waarin je maximaal van waarde kunt zijn voor de ander. Je krijgt inzicht in je grootste talenten en alle uitdagingen die je aan mag gaan op jouw pad. Je kunt alle wrijving in je leven vertalen naar te leren lessen, die in je geboortedatum staan. Je krijgt vanuit dit perspectief weer de regie terug over je eigen leven. De kans om verantwoordelijkheid te nemen en je pad weer te gaan lopen, met vertrouwen en lef.

Zie het als een blauwdruk voor je leven. Een soort brief van jouw ziel, van jou, aan jezelf. Het is werkelijk een cadeautje voor jezelf en iedereen om je heen.

 
 
Numerologisch Profiel Menno Braakman.png
 

In een sessie van 2-2,5 uur krijg je alle inzichten, die je nodig hebt om de juiste aandacht te geven aan jouw ontwikkeling.

 
 
 
 
 
 
Transform.png

Persoonlijk Leiderschap Programma

Het Persoonlijk Leiderschap Programma brengt jou in 6-9 maanden naar de next level in je leven. Je gaat meer leven naar de bedoeling van jouw leven. Het programma geeft je de helderheid, authenticiteit en tools die nodig zijn om jouw transformatie te realiseren en jouw potentieel steeds meer zelf te vervullen. Daarnaast ervaar je veel meer wendbaarheid, realisatiekracht, aantrekkingskracht en geluk.

Inhoud progamma

Dit is geen lineair, planbaar proces. Het is een way of life vanuit een ander perspectief, die ervoor zorgt dat je jezelf continu door-ontwikkelt. Je maakt hierdoor steeds kwantum-sprongen in je ontwikkeling. Hoe en wanneer dit gebeurt, is voor iedereen anders. Dus ieder programma is maatwerk.

 
 
 
 
 
 
pexels-photo-776113.jpeg

The Firestarter Workshop

Tijdens deze workshop krijgen we in een groep inzichten in onze energiegevers en energienemers. Vuur heeft zuurstof nodig, net als wijzelf. Vuur heeft hout nodig om te blijven branden: wat geeft jou energie? Wat is je passie? Wat zijn je grootste talenten waarmee je maximaal van betekenis kan zijn? En waar wil jij graag van betekenis zijn?

En waar verlies je energie? Wat is jouw natte hout, dat jouw vuur langzaam dooft? Welke mensen en situaties trek jij steeds opnieuw aan, waardoor je energie verliest? Waardoor je niet helemaal jezelf kan zijn, kan laten zien

 
pexels-photo-1629159.jpg

Op zoek naar nieuwe vonken?

Hoe staat het met jouw vuur? Op zoek naar nieuwe vonken of wil je van dat natte hout af? Dan is dit hét moment voor jouw Firestarter Workshop.
1 dag volledig uit jouw film stappen, samen met een kleine groep anderen. Je krijgt de kans om jouw vuur weer aan te wakkeren. Je gaat jouw pad lopen en pakt de regie.

 
 
 
 
 
 
Numerologiekaarten.png

Numerologie workshop

Wat kun je veel over jezelf en elkaar leren in een paar uur tijd. Op basis van je geboortedatum kunnen we gemakkelijk krachtige inzichten berekenen, die je een nieuw perspectief op je leven en levenspad geven. Dat is wat numerologie doet en iedereen kan het zelf leren. Een eerste kennismaking met numerologie krijg je in de Numerologie workshop. Krijg antwoord op de vragen:

  • Wat zijn mijn grootste talenten?

  • Wat past wel en niet bij mij?

  • Welke lessen kloppen steeds op mijn deur?

  • Waarom ervaar ik steeds eenzelfde soort weerstand in mijn leven?

  • Waarom trek ik de verkeerde mensen aan?

  • Welke rol heb ik vaak in groepen?

 

Transformatie

Het is een van "binnen-naar-buiten" proces. We kunnen nog zoveel trucjes leren en op basis van wilskracht onszelf een discipline opleggen die succes zou moeten afdwingen. Dit is niet de volledige formule!
Hoeveel mooier en makkelijker is het als je moeiteloos kan leven, in een staat van flow? Niet vanuit ons denken en maakbaarheid, maar vanuit onze ware natuur is alles mogelijk. Door dichter bij ons "zelf" te komen, onszelf weer te ontdekken kunnen we transformeren van rups naar vlinder. Dit moeiteloos leven bereiken we niet vanzelf. We moeten hier wel moeite voor doen. Numerologie wijst ons hierbij de weg, als een soort landkaart voor je leven.
Numerologie laat ons weer in contact komen met onze ware natuur, ons magnetische noorden, en geeft heel concrete inzichten in hoe we ons kunnen ont-wikkelen.

 
ripsnaarvlinder.jpg
 

Wil je met Numerologie aan de slag? Gedurende 3 uur leer je hoe de basis werkt en kun je de belangrijkste inzichten voor jezelf en je familie/vrienden uitrekenen en opzoeken. Een cadeau voor het leven..! Klik hieronder voor meer informatie over het organiseren van een workshop (vanaf 8 mensen).

 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg
 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg
Menno(1) kleiner.jpg

Over Menno

Menno Braakman is de coach en trainer die je meeneemt in de wereld van jouw Inner Kompas. Hij is strateeg, adviseur, numeroloog, intuïtief coach en zeiler. Hij ziet zichzelf als “loods” die tijdelijk bij je aan boord komt en samen met jou je kompas herijkt op jouw ware noorden. Zodat je van onbekende of onrustige wateren kunt koersen naar de plek waar jouw talenten, passie en persoonlijke missie samenkomen.

Menno groeide op als sociaal en sportief kind, maar had ook last van zijn neiging tot pleasen. Echte verbinding met iemand voelen was en is zijn wens. Dat was niet makkelijk op school, waar hij vaak werd gepest. Het resultaat was tweeledig: hij ontwikkelde een obsessie voor "wat mensen drijft" en "wat groepen in beweging zet". Tegelijkertijd creëerde hij een reeks maskers (de clown en de alfaman) om niet meer te kunnen worden gekwetst in een groep. Een echte verbinding aangaan met een masker is echter niet mogelijk. De enige manier voor Menno om op zielsniveau verbinding te kunnen ervaren met een ander was de maskers afzetten en zichzelf ontwikkelen. Een bijna burn-out was de wake-up call die hij nodig had. Inzichten uit de wereld van kwantumfysica, spiritualiteit, gelukswetenschap en met name de kracht van numerologie hielpen bij het leggen van de puzzel. Zo creëerde hij de gewenste transformatie, van binnen naar buiten.