Inner Kompas
 
 
 
 
 

1200x717_FB_POST_MAP.jpg

Ondernemers

Ondernemen is een avontuur. Een Hero’s Journey waarin je met vallen en opstaan leert en steeds beter presteert. Er zijn momenten waarop alles vanzelf lijkt te gaan, in een flow. Er zijn momenten waarop alles stil lijkt te staan of er tegelijk van alles misgaat. Dat zijn momenten dat het fijn is als er iemand van buiten met je meekijkt naar je organisatie. En waarschijnlijk nog belangrijker: naar jou en jouw leiderschap.

De leider

Leiding geven. Het wordt op veel verschillende manieren ingevuld door ondernemers, Onze leiderschapsstijl is vaak onbewust. “Dit is hoe ik ben, dus dit is hoe ik leid”. Toch? We doen wat we van jongs af aan hebben gezien, ervaren. Je “doet” de leiderschapsstijl van je ouders, je leraren, de leiders die jij hebt meegemaakt in je carrière. We gaan weleens op cursus of doen een dure Nyenrode opleiding om meer leiderschapsstijlen aan te leren. We brengen dit aangeleerde gedrag vervolgens in de praktijk, totdat we in crisis of bij frustratie weer in het oude gedrag vervallen. De gevolgen zijn soms destructief. De sleutel tot succesvol leiden zit in je eigen transformatie naar een hoger bewustzijn, naar je eigen natuur.
Naar natuurlijk leiderschap.

Van Marketing naar Magnetisme

Ik werkte 10 jaar in de marketing en media, dus dat push- en pull heb ik gezien en gedaan. Steeds meer van zenden naar van mens-tot-mens.
Ik kwam er de laatste jaren achter dat er nog veel effectievere marketing bestaat. Dit zit niet in het aantrekkelijker maken van de buitenkant van je onderneming. Het geheim zit aan de binnenkant. Hoe meer het aan de binnenkant volledig klopt en volledig stroomt, dan straal je dat uit. En daarmee trek je aan. Dit geldt voor jou persoonlijk en voor jouw bedrijf.

Natuurlijk leiderschap

We staan vaak te weinig stil bij onszelf, bij wie we echt zijn. Waar de meeste energie op zit. Wat onze grootste talenten zijn en authentieke leiderschapsstijl is. Door dit inzichten te vertalen naar ons bedrijf, kunnen we bewuster kiezen welke rol we wanneer het beste kunnen spelen. We kiezen bewuster richting en creëren de juiste voedingsbodem voor onze mensen. Door te kiezen voor natuurlijk leiderschap, worden we veel meer een magneet voor klanten, talenten en medewerkers die bij ons passen. Niet meer duwen en trekken, maar aantrekken. Door ons af te stemmen op onze grootste talenten, op onze potentie en op universele principes of natuurwetten. Door onze uitdagingen aan te gaan, gaan we dat pad lopen. Stephen Covey zei het al jaren geleden:

covey.jpeg

Transformatie naar deze next level zorgt voor veel meer helderheid, authenticiteit, verbinding met alle mensen in ons leven. We zijn steeds vaker in een creatieve staat, in flow. We zijn in staat een omgeving te creëren waar wij, samen met collega’s en partners, de toekomst samen vorm kunnen geven. We transformeren naar natuurlijk leiderschap. Het geeft een manier van kijken, die ons in staat stelt om iedere gebeurtenis goed te kunnen lezen. Leuke of minder leuke gebeurtenissen: we kunnen er steeds meer mee dansen.

Hoe?
Hieronder vind je een aantal vormen waarin ik jou kan begeleiden naar die next level.

 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Natuurlijk Leiderschap Programma

Het Natuurlijk Leiderschap Programma brengt jou in 6-9 maanden naar de next level in je leven en in ondernemen. Het geeft de helderheid, authenticiteit en verbindingskracht die nodig is om je bedrijf naar de next level te brengen. Daarnaast ervaar je veel meer wendbaarheid, realisatiekracht, aantrekkingskracht en geluk.

Inhoud progamma

Dit is geen lineair, planbaar proces. Het is een way of life vanuit een ander perspectief, die ervoor zorgt dat we onszelf continu doorontwikkelen. We maken hierdoor steeds sprongen in de ontwikkeling. Hoe en wanneer dit gebeurt, is voor iedereen anders. Dus ieder programma is maatwerk.

Transform.png

Er zijn wel een aantal vaste onderdelen, zodat we zeker weten dat we alle inzichten en tools hebben gekregen om de beweging van binnen-naar-buiten te kunnen maken. Het meeste werk doen we dus helemaal zelf. Je weet vast wat er gebeurt als iemand anders de cocon van de vlinder losmaakt… Dan gaat de vlinder niet vliegen…

 

In ieder programma zitten 6 tot 10 van de onderstaande bouwstenen om van binnen naar buiten te bewegen, transformeren naar die next level.
First through the tough stuff to the love stuff!

 
 

Wil je weten wat er in deze 10 stappen gebeurt? Klik dan hieronder!

 
 
 
 
 
 
Kompas zeilboot.jpg

Persoonlijke Insights Sessie

Je wilt graag naar de next level van jouw persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling. Ik kan je daarbij helpen als gids en reisbegeleider, maar hoe weet je of het een goede match is?

Door een losse sessie te ervaren. Ik noem het een Persoonlijke Insights Sessie. Twee uur nieuwe inzichten in jezelf, elkaar echt leren kennen en we voeren een gesprek met alle maskers af. Vanuit die veiligheid en vanuit dat vertrouwen kunnen we werken. Vanuit deze eerste krachtige inzichten maak je direct al de eerste beweging die je wilt zien in je leven.

 
 
 
 
 
 
pexels-photo-776113.jpeg

The Firestarter Workshop

Tijdens deze workshop krijgen we in een groep inzichten in onze energiegevers en energienemers. Vuur heeft zuurstof nodig, net als wijzelf. Vuur heeft hout nodig om te blijven branden: wat geeft jou energie? Wat is je passie? Wat zijn je grootste talenten waarmee je maximaal van betekenis kan zijn? En waar wil jij graag van betekenis zijn?

En waar verlies je energie? Wat is jouw natte hout, dat jouw vuur langzaam dooft? Welke mensen en situaties trek jij steeds opnieuw aan, waardoor je energie verliest? Waardoor je niet helemaal jezelf kan zijn, kan laten zien

pexels-photo-1629159.jpg

Op zoek naar nieuwe vonken?

Hoe staat het met jouw vuur? Op zoek naar nieuwe vonken of wil je van dat natte hout af? Dan is dit hét moment voor jouw Firestarter Workshop.
1 dag volledig uit jouw film stappen, samen met een kleine groep anderen. Je krijgt de kans om jouw vuur weer aan te wakkeren. Je gaat jouw pad lopen en pakt de regie.

 
 
 
 
 
 
pexels-photo-776113.jpeg
Menno(1) kleiner.jpg

Over Menno

Menno Braakman is de coach en trainer die je meeneemt in de wereld van jouw Inner Kompas. Hij is strateeg, adviseur, numeroloog, intuïtief coach en zeiler. Hij ziet zichzelf als “loods” die tijdelijk bij je aan boord komt en samen met jou je kompas herijkt op jouw ware noorden. Zodat je van onbekende of onrustige wateren kunt koersen naar de plek waar jouw talenten, passie en persoonlijke missie samenkomen.

Menno groeide op als sociaal en sportief kind, maar had ook last van zijn neiging tot pleasen. Echte verbinding met iemand voelen was en is zijn wens. Dat was niet makkelijk op school, waar hij vaak werd gepest. Het resultaat was tweeledig: hij ontwikkelde een obsessie voor "wat mensen drijft" en "wat groepen in beweging zet". Tegelijkertijd creëerde hij een reeks maskers (de clown en de alfaman) om niet meer te kunnen worden gekwetst in een groep. Een echte verbinding aangaan met een masker is echter niet mogelijk. De enige manier voor Menno om op zielsniveau verbinding te kunnen ervaren met een ander was de maskers afzetten en zichzelf ontwikkelen. Een bijna burn-out was de wake-up call die hij nodig had. Inzichten uit de wereld van kwantumfysica, spiritualiteit, gelukswetenschap en met name de kracht van numerologie hielpen bij het leggen van de puzzel. Zo creëerde hij de gewenste transformatie, van binnen naar buiten.


 

Gecertificeerd Numeroloog

circle of life square.png

Msc in Bedrijfskunde

nyenrode.png