Koersen op Teamflow

De heilige graal waar veel teams naar op zoek zijn: volledige autonomie en synergie. Zo wendbaar en samen als een zwerm vogels in de natuur. Een staat van moeiteloosheid voor het team: Teamflow. Is dit mogelijk? Ja. De weg er naartoe is vergt wel veel van de teamleden en het tipping point is onvoorspelbaar. De meeste teams geven onderweg op, omdat het te lang duurt of er teveel misgaat. Die paar teams die wél de flow-staat bereiken zijn de echte doorzetters. 

Ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten voor teamontwikkeling zijn:

  1. Purpose: een betekenisvol hoger doel waar iedereen vol voor wil gaan

  2. Autonomie: je eigen baas zijn, op je eigen manier het resultaat neerzetten

  3. Meesterschap: je grootste talenten doorontwikkelen en inzetten voor het team

  4. Verbinding: we voelen verbinding als we elkaar op het diepste niveau kennen, normen en waarden delen, en elkaar volledig kunnen vertrouwen

  5. Lerend vermogen: de drive om continu te leren, feedback geven en fouten te verwelkomen als lessen: voorwaarts falen

  6. Wendbaarheid: de hoeveelheid aanpassingsvermogen van zowel teaminhoud (innovatiekracht) als teamvorm (rol-ontwikkeling) aan de veranderende context

  7. Zelf-ontwikkeling: de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, de veiligheid voelen om helemaal jezelf te kunnen zijn in het team, egoloos

  8. Complementariteit: een team dat bestaat uit leden met aanvullende competenties en daarmee van alle fasen van een project een succes kunnen maken

De basis

Als we de juiste context en teamsamenstelling kunnen realiseren is de basis gelegd. We hebben bij wijze van spreken het schip, de bemanning, de kaart en het kompas compleet. De vragen zijn nog: naar welke bestemming varen we en waarom? Wat is de juiste tactiek, gezien de windrichting en stroming? Wat is een goede rolverdeling? Wie staat wanneer achter het roer? Wie is waar goed in?

Loods

Dit is waar de loods in beeld komt. We herijken het Team Kompas. Vanuit inzichten in elkaar en het totale teambeeld komen er gesprekken op gang die voor de nodige verbinding zorgen. Want daar ligt de sleutel naar team flow! 

Team Kompas

Het Team Kompas is een unieke tool die zorgt voor inzicht, verbinding en de gewenste beweging in teams. Het legt heel veel bloot op zowel persoonlijk- als teamniveau. Hierdoor worden er tijdens en na de sessie andere, diepgaandere gesprekken gevoerd onder de teamleden. Deze diepgang zorgt voor de verbinding die nodig is om een volledig autonoom, synergetisch team te kunnen ontwikkelen. 

 
Webp.net-gifmaker (1).gif
 

Inzicht in Teamkracht en -potentieel

Voor diepgaande inzichten gebruiken we een unieke combinatie van een persoonlijkheidsvragenlijst, numerologie en het Teamdriver model voor zelforganiserende teams. Door middel van een vragenlijst, krijgen we inzicht in waar ieder teamlid op dit moment energie van krijgt en de mate van complementariteit in projectfases. Jouw geboortedatum (numerologie) geeft krachtige inzichten in ieders potentieel en te leren lessen die je op het pad naar vervulling van potentieel zetten.

Inzicht teamleden.png
“Ongelooflijk hoe simpel en krachtig de inzichten waren. Ik kan nu mijn eigen puzzel leggen!”
— Frans
“Het team kompas liet ons precies zien welke gesprekken we nog niet voeren, waar de onderlinge verbinding nog niet was gemaakt. Zo ontzettend waardevol!”
— Margriet

Menno4.jpg

Hoe werkt het?

Stap 1: We maken een afspraak om de huidige structuur, cultuur en HR strategie van de organisatie en het team te laten aansluiten bij de inhoud van de Team Kompas sessie

Stap 2: We leggen de datum en inhoud van de Team Kompas Sessie (3-3,5 uur) vast.

Stap 3: Alle teamleden vullen een vragenlijst in. Dit geeft in de Team Kompas sessie inzicht in wie jij denkt dat je bent. Waar jij nu energie van krijgt en in hoeverre het team hierin complementair is. 
Daarnaast geef je jouw geboortedatum door voor een numerologische analyse. Hiermee krijgen we inzicht in je potentieel en te leren lessen.

Stap 4: De Team Kompas sessie waarin we met nieuwe inzichten, nieuwe gesprekken hebben. Met meer verbinding creëren we de gewenste beweging naar hogere synergie- en autonomie-niveau's te kunnen stijgen. Op weg naar Team Flow!

 
 

Maak nu een afspraak!

Wil jij ook nieuwe inzichten in je teamleden, meer verbinding en beweging in het team? Vul hieronder het formulier in of bel voor een afspraak voor een team kompas sessie. Samen op weg naar jouw team in flow. 

Vul hieronder het formulier in of bel voor direct contact.

 
Naam *
Naam