Podcast over persoonlijke ontwikkeling en de wetten van de natuur bij 100% Thijs

In april ging de podcast uitzending live, die ik samen met Thijs Lindhout heb gemaakt. Het is een heel mooi interview geworden, waarin we spreken over mijn verhaal: van vroeger op school gepest worden en meer recentelijk een burn-out naar mijn eigen pad lopen. Ontwikkelen door me te richten op waar ik energie van krijg en waar ik energie verlies. Richten op betekenis, mijn natuurtalenten en de wetten van de natuur voor maximale wendbaarheid en vertrouwen in de natuurlijke cyclus.

Ik vertel meer over de link tussen de wetten van de natuur en persoonlijke ontwikkeling. En hoe teams en organisaties hierdoor tot bloei kunnen komen .

Read More
Menno Braakman
Hoe vaak word jij verleid?

Hoe vaak word jij verleid om te koersen op geld, mooie spullen, applaus, status en positie? Door je collega’s, vrienden of familie? Hoe vaak vergelijk je jezelf met een ander en ben je ontevreden?

En hoe vaak hoor je de stem van jouw ouders: "zorg eerst voor een goede baan met doorgroeimogelijkheden en een goed dak boven je hoofd! Daarna kun je pas gelukkig zijn..." Eerst overleven, dan pas gaan leven. Dit kregen de na-oorlogse generaties te horen. Is dit hoe het werkt? Eerst succes en dan geluk? Of creëert een gelukkig leven, in een staat van flow, jouw succes?

Read More
Menno Braakman
Kerstboodschap Inner Kompas

Voordat ik je hele fijne kerstdagen wens, neem ik je graag mee in mijn reis naar Inner Kompas.

Zoals de drie koningen naar het kindje Jezus reisden op basis van "de ster van Betlehem", was drie jaar geleden mijn persoonlijk navigatiesysteem kapot. Ik zat vast in mijn hoofd en vast in een functie en een bedrijf, waar ik niet gelukkig was. Sterker nog: ik zat tegen een burn-out aan. Zodra ik het kantoor binnenstapte, begon mijn hoofdpijn. 

Read More
Menno Braakman
Van burned-out naar aan het roer

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in-, vaak gefascineerd en soms zelfs verbaasd over wat mensen beweegt. Als jong kind snapte ik totaal niet waarom andere kinderen onaardig tegen mij deden, terwijl ik altijd aardig tegen ze was.

Read More
Menno Braakman