Numerologie: wat betekent het cijfer 3?

 
3 konijn_groot.jpg
 

Wat betekent het cijfer 3 in de numerologie eigenlijk?

Staat er een 3 in jouw geboortedatum?

  • Ben je geboren in maart of december? Dan is de 3 actief in jouw jeugdcyclus 0 - 28 jaar. Daar staat de maand voor. Maart is een pure 3 en december is een 3 die bestaat uit een 1 (leeuw) en een 2 (wolven)

  • Ben je geboren op de 3e, 12e, 30e of 21e? (2 + 1 = 3) dag van een maand? Dan is de 3 actief in jouw volwassen cyclus (28 - 56 jaar)

  • Of geboren in het jaar 2010, 2001, 1992, 1983, 1974 of 1965? Het geboortejaar is actief in senior cyclus (56+). Dan is in deze terugkijk-fase de 3 actief

  • Wellicht is jouw geboortedag bij jouw geboortemaand opgeteld wel een 3. Dit noemen we de rode draad in je leven. 20 januari bijvoorbeeld: 20-1: 20 + 1 = 21. 2 + 1 = 3

  • Of jouw hele geboortedatum bij elkaar opgeteld, komt op een 3 uit. Zoals 20-1-1998. Dan is de 3 jouw bestemmingsgetal

Dan is het wellicht de moeite waard om hieronder verder te lezen.

De 3, Het Konijn, Het sociale, bescheiden, gevoelige, zelf-expressieve dier, dat ons raakt met haar kunst, muziek, dans en creaties

Talenten
De 3 is dus het getal van het konijn, de brenger van gezelligheid, vriendschap en creaties. Het konijn kan de eigen emoties het beste kwijt in zelf-expressie. In creatieve vormen. Ze raken ons met dans, muziek en kunst. Ze creëren prachtige bouwwerken tot computerprogramma’s en games. Het jonge konijntje (vooral dus maart en december kinderen) groeit vaak op in gezinnen waar er weinig op gevoelsgebied wordt gedeeld. Het jonge konijntje wordt emotioneel te weinig ontwikkeld tot aan getraumatiseerd. Hier heeft jouw ziel voor gekozen. Voor deze ouders en gezinssamenstelling heb jij gekozen.
In de eerste relaties en ook in vriendschappen krijg je dan bijvoorbeeld te horen: “ik heb geen idee wat er in jou omgaat, wat je voelt”. De 3 heeft als belangrijkste les: het leren uitspreken van de emoties. Praten over gevoel. Doordat je emoties vaak te weinig aandacht geeft, ze niet benoemt of zelfs onderdrukt, kan het zijn dat je het moeilijk vindt om goed te beseffen hoe je je eigenlijk voelt. Veel konijnen bemerken dat ze, wanneer ze boosheid uiten of een conflict aangaan, tegelijkertijd boos zijn en huilen. Weggestopt verdriet komt ermee uit. Een teken dat je te weinig stil hebt gestaan bij die emotie.
Vrienden/vriendinnen zijn heel belangrijk voor de 3. Sommige konijnen kunnen hun gevoel zelfs beter uiten bij die vrienden/vriendinnen dan in hun gezin.
We zien 3-en veel terug als kunstenaar, acteur/actrice, danser(es), muzikant, architect, bouwkundige, programmeur, designer, fotograaf en filmproductie- rollen.

Lessen/Uitdagingen
Het zou goed kunnen dat je je niet, of nog helemaal niet zo herkent in deze eigenschappen. Het zou kunnen dat de 3 nog niet actief is in de huidige fase in je leven (wellicht staat deze in je 56+ fase of in je bestemmingsgetal). Daarnaast zetten we de talenten van een getal met name in als kracht wanneer we ons veilig voelen. Zo kan je bijvoorbeeld thuis, in het gezin, waar jij je veilig voelt, wél meer over je gevoel praten en je creaties durven delen. Maar op school, op het werk of in sommige vriendengroepen, laat je niet zoveel van jezelf zien. Je gevoel niet, je creaties (muziek, kunst, bouwwerken) niet. Je bent dan vaak te bescheiden en/of het is te eng.. Er zit iets in de weg. Je hebt namelijk ook de lessen van de 3 uit te werken. Die bieden zich aan in de vorm van wrijving en weerstand. Je trekt lastige situaties en lastige mensen aan. Vroeger noemde ik ze klootzakken en klotesituaties. Ik legde het buiten mezelf en nam geen verantwoordelijk voor de omstandigheden waar ik me in bevond. Nu weet ik de omstandigheden zelf heb gecreëerd, ik heb deze situaties en mensen aangetrokken in mijn leven om iets te leren. Het zijn trainers en trainingen! Als je deze training bewust aangaat, kan je de les leren. Zodra de les is geleerd, heb je geen training meer nodig en zal je die wrijving en weerstand ook niet meer aantrekken. Of er geen last meer van hebben. Waar het eerder zwaar voelde, kan je er nu mee dansen. Wat je moet doen om die les te leren, ligt altijd buiten je comfortzone. Het is supersimpel en supereng. Blijf je in de comfortzone, dan zal de training alleen maar verzwaren: van een spreekwoordelijk klopje op de deur, naar vuistslag in het gezicht, naar bus van links, of burn-out tot gevolg. Dan word je stilgezet om betere vragen aan jezelf te stellen.

De lessen van de 3, van het konijn, lijken op de talenten van de 3. Durf jij je gevoel te uiten, in iedere context? Ook op je werk? Je trekt situaties en relaties aan die niet goed voelen, waar de enige oplossing is: je gevoel uitspreken. Hoe langer je dit uit de weg gaat, hoe meer energie je verliest aan die situatie en/of relatie. Sommige konijnen zien ieder project als een creatief proces. In een creatief proces hebben we een mate van druk nodig om tot een vorm te komen, tot de prestatie te komen. Daarom zie je veel 3-en op het laatste moment, de avond/nacht van tevoren tot vorm komen. Sommige mensen zeggen: ze vertonen uitstelgedrag. In niet-creatieve processen kan dat ook het geval zijn. Ben je wel iets prachtigs aan het creëren: vertrouw dan op dit proces en gevoel. Je creaties en je talent aan de wereld durven tonen. Dat is vaak ook uit de comfort zone voor konijnen. Ze blijven liever in hun veilige konijnenholletje zitten. Hierdoor ontwikkelen ze zich soms trager dan nodig. Ga eens op avontuur, de wereld is een mooie plek om nieuwe dingen te ervaren en jezelf te tonen.
Probeer het maar eens en ervaar hoeveel plezier het jou en die ander oplevert.

 
kaartjes+bestemmingsgetal+3.jpg
 

Enjoy the ride!!

Herkenbaar?

Weten wat al jouw getallen gecombineerd voor specifiek verhaal vertellen over jou en jouw leven?

Kijk hieronder:

 
 
Via Zoom, Teams, Facetime of telefonisch

Via Zoom, Teams, Facetime of telefonisch

 
 
Menno(1) kleinerderderder.jpg

Wil je meer weten over jouw grootste talenten, lessen en bestemming? Dan is een numerologiesessie of persoonlijk kompas sessie wellicht iets voor jou. Dan zie je ook wat de invloed van de verschillende getallen op elkaar is, en krijg je een completer plaatje. Je kunt de puzzel leggen van verleden, heden en mogelijke toekomsten. Het leven wordt weer een avontuur. Een interessante, spannende film waarvan jij in zekere mate de regisseur en zeker de hoofdrolspeler kunt zijn. Check ook de whitepaper over numerologie.

Menno Braakman
Natuurlijk Organiseren Strateeg, Joyfulness Trainer, Spreker en Numeroloog

 
Inner Kompas Numerologie Geboortecadeau met lijstje.png

Een uniek verjaardags- of geboortecadeau

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor een pasgeboren kind of een jarige? Zoek dan niet verder! Het numerologie cadeau geeft de jarige, de ouders en straks het kind zelf, geweldig inzicht in wat ze dit leven komt bijdragen en betekenen. De verschillende getallen in de geboortedatum geven namelijk inzicht in iemands grootste talenten, eigenschappen en te leren levenslessen. We rekenen ook een bestemmingsgetal uit: waar is het kind of de jarige naar onderweg en straks maximaal van betekenis.. Ook is de zielskleur hieraan gekoppeld.

 
Menno Braakman