Numerologie: wat betekent het cijfer 8?

 
8 olifant_groot.jpg
 

Wat betekent het cijfer 8 in de numerologie eigenlijk?

Staat er een 8 in jouw geboortedatum?

  • Ben je geboren in augustus? Dan is de 8 actief in jouw jeugdcyclus 0 - 28 jaar. Daar staat de maand voor.

  • Ben je geboren op de 8e, 17e of 26e (2 + 6 = 8) dag van een maand? Dan is de 8 actief in jouw volwassen cyclus (28 - 56 jaar).

  • Of geboren in het jaar 2015, 2006, 1997 , 1988, 1979 of 1970? Het geboortejaar is actief in de senior cyclus (56+). Dan is in deze terugkijk-fase de 8 actief

  • Wellicht is jouw geboortedag bij jouw geboortemaand opgeteld wel een 8. Dit noemen we de rode draad in je leven. 16 januari bijvoorbeeld: 16-1: 16 + 1 = 17. 1 + 7 = 8.

  • Of jouw hele geboortedatum bij elkaar opgeteld, komt op een 8 uit. Zoals 7-1-1998. Dan is de 8 jouw bestemmingsgetal

Dan is het wellicht de moeite waard om hieronder verder te lezen.

De 8, De krachtige olifant. De natuurlijk leider, organisator en beslisser

Talenten
De 8 is dus het getal van de olifant en de kleur roze. De achten, de olifanten, zijn in potentie ware leiders: natuurlijk leiders. Ze zijn zowel intuïtief als rationeel sterk. In de kudde is het wijze, oude olifantenvrouwtje, de matriarch, de leider. Ze weet precies wanneer de kudde moet verplaatsen voor voedsel. Ze weet precies wanneer een brullende leeuw écht een gevaar is, of dat ze rustig kunnen blijven waar ze zijn. De olifant weet in potentie precies wat de juiste beslissing is, weet en voelt precies aan wat het juiste pad is. Het zijn geweldige beslissers, zodra ze ook echt voelen dat ze die leiding mogen pakken. Dat ze die kracht hebben. De olifant die zelfstandig beslissingen neemt, het eigen pad loopt, zelf voorop gaat en een nieuw olifantenpaadje maakt. Dat is de natuurlijk leider. Anderen (olifanten/mensen) komen na een tijdje kijken wat je allemaal voor unieks in beweging hebt gebracht. Ze willen je graag volgen op dit nieuwe pad.

Achten kunnen ook geweldig organiseren. Als een olifant ergens is geweest, zijn er veel bomen en takken verplaatst. Er is een duidelijk verschil in de omgeving vóór en ná de aanwezigheid van de olifant. Zo is een 8 een geweldige organisator en brenger van beweging. Ze brengen ook graag beweging en raken soms gefrustreerd als er te weinig beweging is. Proberen dit dan te forceren. De 8 kan overal zakelijk succesvol in zijn, kan in potentie gemakkelijk geld verdienen. Het kan de 8 soms helpen om een specialisme te kiezen.

Lessen/Uitdagingen
Het zou goed kunnen dat je je niet, of nog helemaal niet zo herkent in deze eigenschappen. Het zou kunnen dat de 8 nog niet actief is in de huidige fase in je leven (wellicht staat deze in je 56+ fase of in je bestemmingsgetal). Daarnaast zetten we de talenten van een getal met name in als kracht wanneer we ons veilig voelen. Zo kan je bijvoorbeeld thuis, in het gezin, waar jij je veilig voelt, heel goed jezelf zijn en wil je zelfstandig beslissingen nemen, je eigen pad lopen.
Maar op school, op het werk of in sommige vriendengroepen, of zodra je krachtige (grote olifant) vader thuiskomt, vind je het ingewikkeld om die kracht te ervaren. Er zit iets in de weg. Je hebt namelijk ook de lessen van de 8 uit te werken. Die bieden zich aan in de vorm van wrijving en weerstand. Je trekt lastige situaties en lastige mensen aan. Vroeger noemde ik ze klootzakken en klotesituaties. Ik legde het buiten mezelf en nam geen verantwoordelijk voor de omstandigheden waar ik me in bevond. Nu weet ik de omstandigheden zelf heb gecreëerd, ik heb deze situaties en mensen aangetrokken in mijn leven om iets te leren. Het zijn trainers en trainingen om mezelf écht helemaal te leren kennen! Als je deze training bewust aangaat, kan je de les leren. Zodra de les is geleerd, heb je geen training meer nodig en zal je die wrijving en weerstand ook niet meer aantrekken. Of er geen last meer van hebben. Waar het eerder zwaar voelde, kan je er nu mee dansen. Wat je moet doen om die les te leren, ligt altijd buiten je comfortzone. Het is supersimpel en supereng. Blijf je in de comfortzone, dan zal de training alleen maar verzwaren: van een spreekwoordelijk klopje op de deur, naar vuistslag in het gezicht, naar bus van links, of burn-out tot gevolg. Dan word je stilgezet om betere vragen aan jezelf te stellen.

De lessen van de 8, van de olifant hebben dus logischerwijs betrekking op de talenten van de 8. Deze lessen gaan over het lastig vinden om zelfstandig beslissingen te nemen, teveel beweging forceren of juist totaal niet in beweging komen, zakelijk succes (geld en spullen) te belangrijk maken.

Jonge olifantjes (maand of rode draad 8) trekken vaak dominante mensen aan als trainers van de les. Een dominante vader, moeder, medeleerlingen of manager. Deze grote olifanten of dominante leeuwen geven het jonge olifantje het gevoel dat ze heel klein en nog te zwak is. Ze durft niet te gaan staan voor wat ze wil, wat ze weet dat de beste beslissing is. Ze ontwikkelt een patroon van vragen aan de grote olifanten wat de juiste beslissing is, of ze neemt geen beslissingen. Ze durft niet op zichzelf te vertrouwen. Er zijn 50-jarigen die zich nog iedere dag een klein olifantje voelen, maar er zit in potentie een natuurlijk leider in die persoon! De truc is gewoon doen: uit die comfortzone gaan en beginnen met volledig zelfstandig beslissingen te nemen. Wat anderen ook zeggen, vinden of proberen tegen te houden. Jij neemt zelfstandig de beslissingen en loopt je eigen pad.

Veel jonge olifantjes vinden het lastig om te voelen wie ze zelf zijn, wat goed bij ze past, omdat ze vooral de mening van anderen, van dominante mensen om hun heen aannemen. Zo kiezen veel olifanten voor brede, generalistische studies. Hoe meer ze zichzelf leren kennen, vertrouwen en eigen kracht gaan ervaren, hoe meer ze ook keuzes maken om specialismen te ontwikkelen.
Als aanjagers van zakelijk succes kunnen sommige olifanten wat doorslaan in hun geld en materiedrift. Maak dit niet te belangrijk in je leven. Het zal ten koste gaan van andere levensgebieden als relaties, gezondheid etc..
Sommige olifanten hebben hun kracht helemaal ontdekt en zetten er nog weleens teveel van in. Ze walsen over andere mensen heen en zijn niet heel empathisch en tactvol in de omgang en samenwerking. Wordt hier bewust van en leer je kracht te doseren en bewust in te zetten op de juiste momenten.

Veel achten, olifanten, zien we terug in organiserende rollen, zakelijke rollen, ondernemersrollen. Denk ook aan het organiseren van events, het opzetten van organisaties, ontwikkelen van strategieën, inspireren als spreker, besluiten nemen als CEO, CFO, CMO etc..
Of je wordt natuurlijk organiseren strateeg, spreker en numeroloog, zoals ik! Want ik ben van 8 augustus ;-).

 
eg
 

Enjoy the ride!!

Herkenbaar?

Weten wat al jouw getallen gecombineerd voor specifiek verhaal vertellen over jou en jouw leven?

Kijk hieronder:

 
 
Via Zoom, Teams, Facetime of telefonisch

Via Zoom, Teams, Facetime of telefonisch

 
 

Wil je meer weten over jouw grootste talenten, lessen en bestemming? Dan is een numerologiesessie of persoonlijk kompas sessie wellicht iets voor jou. Dan zie je ook wat de invloed van de verschillende getallen op elkaar is, en krijg je een completer plaatje. Je kunt de puzzel leggen van verleden, heden en mogelijke toekomsten. Het leven wordt weer een avontuur. Een interessante, spannende film waarvan jij in zekere mate de regisseur en zeker de hoofdrolspeler kunt zijn. Check ook de whitepaper over numerologie.

Menno Braakman
Natuurlijk Organiseren Strateeg, Blooming Culture Trainer, Spreker en Numeroloog

 
Inner Kompas Numerologie Geboortecadeau met lijstje.png

Een uniek verjaardags- of geboortecadeau

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor een pasgeboren kind of een jarige? Zoek dan niet verder! Het numerologie cadeau geeft de jarige, de ouders en straks het kind zelf, geweldig inzicht in wat ze dit leven komt bijdragen en betekenen. De verschillende getallen in de geboortedatum geven namelijk inzicht in iemands grootste talenten, eigenschappen en te leren levenslessen. We rekenen ook een bestemmingsgetal uit: waar is het kind of de jarige naar onderweg en straks maximaal van betekenis.. Ook is de zielskleur hieraan gekoppeld.

 
Menno Braakman