Koersen op Teamflow

De heilige graal waar ieder team naar op zoek is: volledige autonomie en synergie. Een staat van moeiteloosheid voor het team: Teamflow. Is dit mogelijk? Ja. De weg er naartoe is vergt wel veel van de teamleden en het tipping point is onvoorspelbaar. De meeste teams geven onderweg op, omdat het te lang duurt of er teveel misgaat. Die paar teams die wél de flow-staat bereiken zijn de echte doorzetters.

  swarm2.jpg

  Ingrediënten

  De belangrijkste ingrediënten voor teamontwikkeling zijn:

  1. Purpose: een betekenisvol hoger doel waar iedereen vol voor wil gaan
  2. Autonomie: je eigen baas zijn, op je eigen manier het resultaat neerzetten
  3. Meesterschap: je grootste talenten doorontwikkelen en inzetten voor het team
  4. Verbinding: we voelen verbinding als we elkaar op het diepste niveau kennen, normen en waarden delen, en elkaar volledig kunnen vertrouwen
  5. Lerend vermogen: de drive om continu te leren, feedback geven en fouten te verwelkomen als lessen: voorwaarts falen
  6. Wendbaarheid: de hoeveelheid aanpassingsvermogen van zowel teaminhoud (innovatiekracht) als teamvorm (rol-ontwikkeling) aan de veranderende context
  7. Zelf-ontwikkeling: de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, de veiligheid voelen om helemaal jezelf te kunnen zijn in het team, egoloos
  8. Complementariteit: een team dat bestaat uit leden met aanvullende competenties en daarmee van alle fasen van een project een succes kunnen maken

   

  Dé manier om erachter te komen waar je team nu staat op de weg naar team flow en autonomie is de Team Flow Scan. Hoe scoort jouw team op de belangrijkste variabelen voor team flow?

  Hoe groot is de wendbaarheid, het zelflerend vermogen, de commitment aan het hoger doel, de mate van complementariteit, verbinding en vertrouwen volgens het team?

  De Team Flow Scan brengt het binnen een week voor je in kaart. Je kunt de Team Flow Scan nu tijdelijk kosteloos aanvragen bij Inner Kompas! 


  Menno4.jpg

  Hoe werkt het?

  Stap 1: Vul hieronder het aanvraagformulier in of bel.

  Stap 2: Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om de scan op te starten en een afspraak te maken om de rapportage te bespreken.

  Stap 3: Je geeft de emailadressen van de teamleden door. Ik stuur ze de link naar de survey waar ze anoniem aan deelnemen. 

  Stap 4: Binnen een week (m.u.v. vakantieperiodes) is de scan afgerond en de rapportage klaar. We bespreken de rapportage samen met jou en/of het hele team.

   
   

  Dichtbij Team Flow?

  Het tipping point naar een team in flow is altijd onvoorspelbaar, maar we kunnen wel meten of aan alle knoppen wordt gedraaid om tot flow te kunnen komen! Vul hieronder het formulier in of bel me om je aan te melden voor de Team Flow Scan!

   
  Naam *
  Naam