Steeds meer organisaties maken de omslag van functiegedreven- naar talentgedreven werven en ontwikkelen. De toekomst van (samen)werken ligt in het koppelen van talent en potentieel aan rollen en takenpakketten, van persoonlijk purpose aan organisatie purpose. In een Holacratisch georganiseerde organisatie krijgen medewerkers zelfs rollen in verschillende autonome teams op basis van hun “passion, purpose & potential”. Want dat is in feite wat we zijn en waar de energie het meest stroomt: van binnen naar buiten. Als we meesterschap realiseren met onze grootste talenten, en die mogen inzetten voor de organisatie, waar we ons mee verbonden voelen, dan zijn we minimaal 4x waardevoller voor de organisatie.

Talent Discovery in werving

Inner Kompas heeft een methodiek ontwikkeld, waarmee HR professionals op basis van de geboortedatum (bewezen, krachtige vorm van numerologie) direct inzicht krijgen in iemands potentiële talenten. Door in een selectietraject kandidaten ook een korte vragenlijst in te laten vullen, krijgen we een eerste inzicht in hoeverre dit potentieel al is gerealiseerd volgens de kandidaat zelf. In het gesprek bieden de numerologische inzichten je exact de juiste vragen om te doorgronden waar de kandidaat staat in de ontwikkeling. Welke talenten zijn al een kracht en welke talenten zijn nog in ontwikkeling?
Daarnaast worden deze inzichten op het Teamdriver model (Koers Kompas) geplot om te zien in welke fases van een project deze kandidaat kracht toevoegt aan een (eventueel zelforganiserend) team.

Deze methodiek is gemakkelijk te koppelen aan de taal van Gallup Strenghts Survey, maar ook MBTI of DISC. We hebben er simpelweg nu geen vragenlijst meer voor nodig…

 
Numerologie uitleg2.png
 

Probeer het eerst zelf, nu gratis voor HR professionals!
Eerst zien dan geloven! Uiteraard! Daarom biedt Inner Kompas nu gratis een persoonlijke sessie aan HR professionals aan. Je krijgt inzicht in je eigen talenten, ontwikkelpotentieel, eigenschappen en uitdagingen. Je krijgt een eerste idee hoe je kandidaten snel op potentieel talent kunt screenen, enkel op basis van de geboortedatum.
Schrijf je hieronder in voor een sessie met Menno Braakman.

 
Webp.net-gifmaker.gif
 

Menno4.jpg

Hoe werkt het?

Stap 1: We plannen een afspraak voor de persoonlijke sessie in van 1,5 - 2 uur.

Stap 2: Je geeft je geboortedatum door voor een numerologische analyse. Hiermee krijgen we inzicht in je potentiële talenten en te leren lessen.

Stap 3: De persoonlijke sessie waarin we kijken naar jouw talenten, ontwikkelpotentieel, eigenschappen en uitdagingen. En een beginnende kundigheid in het snel screenen van potentieel talent van kandidaten op basis van enkel de geboortedatum!

 
 

Neem nu contact op voor een afspraak!

Vul nu hieronder het formulier in of bel voor een afspraak voor een persoonlijke sessie.

Deze sessie is niet alleen een cadeau voor jouw organisatie... Een beter cadeau kun je jezelf niet geven :-). 

 
Naam *
Naam