Kerstboodschap Inner Kompas

Header kerstblog.png

Dank je wel

Voordat ik je hele fijne kerstdagen wens, neem ik je graag mee in mijn reis naar Inner Kompas.

Zoals de drie koningen naar het kindje Jezus reisden op basis van "de ster van Betlehem", was drie jaar geleden mijn persoonlijk navigatiesysteem kapot. Ik zat vast in mijn hoofd en vast in een functie en een bedrijf, waar ik niet gelukkig was. Sterker nog: ik zat tegen een burn-out aan. Zodra ik het kantoor binnenstapte, begon mijn hoofdpijn. 

Gelukkig had ik, en kreeg ik, lieve mensen om me heen die me steunden en de weg hebben gewezen. Mijn lieve vrouw Sabine maakte, zonder dat ik het wist een afspraak bij Numeroloog Theo Jeukens. Hij liet me kennismaken met een nieuw navigatiesysteem voor het leven. Hij legde uit, dat de cijfers in mijn geboortedatum richtingaanwijzers zijn. Ik kreeg herkenbare inzichten in wat mijn grootste talenten zijn. En veel nieuwe inzichten in mijn te leren lessen en een nieuwe manier van kijken naar wrijving, weerstand, energieverlies en teleurstelling. Dit heb ik allemaal mee moeten maken. Het was de bedoeling. Ik zeg weleens: alle klootzakken en klotesituaties waren eigenlijk trainers en trainingen. Ik trok deze mensen en situaties dus aan. Wanneer we niet luisteren naar onze ware natuur, als we niet ons pad lopen, dan maakt de natuur dat kenbaar. Steeds luider. Tot we worden wakker geschud of stilgezet, we voelen ons depressed en komen zo in deep-rest. Ons lichaam of onze geest gaat protesteren, omdat we verzuimen om te voelen wat ons te doen staat. Die lessen, die ver buiten onze comfort zone liggen, die angsten aangaan. En weer terug op ons pad komen: waar je je passie, potentieel en purpose steeds verder ontdekt en steeds meer samenkomt. 
 

Inzichten

Door deze inzichten en de nodige wrijving, weerstand en tegenslag, kon ik mezelf de afgelopen jaren vrij snel ontwikkelen. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben veel meer mezelf, bewust bekwaam en onbekwaam. Ik zet mijn talenten in voor een positieve impact. Ik kan echt van betekenis zijn voor een ander, door ze ook inzicht te geven in hun numerologisch profiel als numeroloog. Door ze mijn verhalen te vertellen: wat ik heb meegemaakt en heb geleerd als ondernemer, als medewerker, als echtgenoot, vader, broer, zoon en vriend. Ik was voor die ontwikkeling namelijk lang niet altijd zo'n leuke medewerker, echtgenoot, vader, broer, zoon en vriend. En nogmaals: ik ben er nog steeds niet.

Ik houd al mijn thema's bij. Ik heb leren luisteren naar mijn gevoel en ik schrijf op waar ik enthousiast van wordt: daar vind ik nieuwe kansen en de toekomst die geboren mag worden. Ik schrijf op waar ik boos, bang, verdrietig of gefrustreerd van raak. Daar zit mijn ontwikkeling. Daar kan ik leren, hoe ik vanuit liefde, oprechte aandacht er voor de ander kan zijn. En helemaal mezelf kan zijn, in iedere context.
 

Inner Kompas

Ik ben nu ongeveer 2 jaar met numerologie aan de slag, en zo'n 100 consulten en 250 berekeningen verder. Iedere keer opnieuw ben ik nog verrast door hoe goed het werkt, hoe goed het klopt. Het was nog nooit wetenschappelijk onderzocht. Dus heb ik het zelf maar gevalideerd en er is voor mij geen twijfel mogelijk. Deze inzichten zo 100% waar, dat ik en vele met mij hierop navigeren. En het maakte dat ik het graag wil inzetten voor veel meer mensen.

En zo startte begin dit jaar mijn nieuwe koers echt, met de introductie van mijn nieuwe bedrijf Inner Kompas. Ik mag mensen, teams en organisaties dichter bij de natuur brengen, en dichter bij hun eigen, ware natuur brengen. Ik focus me op leiders van nu en van morgen. Ja: directeuren, ondernemers die de urgentie voelen dat het anders moet. En dus ook scholieren, studenten en mensen die nu vastlopen als medewerker, ondernemer, als mens. Zij hebben het nu zwaar. En wellicht is dat precies wat ze nodig hebben om de nieuwe, meer natuurlijke leiders van morgen te kunnen zijn. De weg kwijtraken, opbranden, van je voetstuk vallen en de bodem aantikken. Je kompas herijken en vol vuur, wijsheid en met meer richting dan ooit, afzetten en weer terugveren. 

Ik werk niet op basis van kennis, want die is vergankelijk. Ik focus me op waarheid, universele principes, oftewel: natuurwetten. Zoals je de wet van de zwaartekracht niet kunt ontkennen, kunnen we veel meer leren van de natuur. En dit toepassen in onze levens. Hoe we omgaan met onszelf: onze geest, lichaam en ziel. Hoe we omgaan met elkaar: in relaties, zakelijke en privé. Het heeft invloed op ons perspectief op wat "werk" betekent. In de natuur maak je geen carrière en vergaar je niet zoveel mogelijk spullen. Je werkt met je grootste talent: de vis die zwemt en de vogel die vliegt. Je bent van betekenis voor het ecosysteem met datgene waar jij voor bedoeld bent, wat jouw bestemming is. En op die bestemming uitkomen, doen we (onder andere met de inzichten van numerologie) door onszelf te ontwikkelen, door bewustzijn te ontwikkelen en met onze grootste talenten te werken. Continu lerend, voorwaarts falend, genietend van de reis, met aandacht voor jezelf en elkaar.
 

Dank je wel

Nu rest niks anders dan dankbaarheid. Dank je wel voor alles wat ik mocht beleven. Dank jou wel voor jouw hulp, aanmoediging, meedenken, wrijving en/of weerstand. De afgelopen jaren, nu en straks. Ik gun jou dezelfde reis, zodat je net als ik, steeds een beetje beter leert dansen. Dansen met het leven. Met de gebeurtenissen iedere dag. Ik wens je veel dansles, hele fijne kerstdagen en een super 2019! En als je straks jouw goede voornemens voor 2019 aan het bedenken bent, denk dan nog eens terug aan dit verhaal. Mocht je nog een dansleraar zoeken of een navigatiesysteem: dan weet je me nu te vinden :-).

Menno 

 
Menno(1).jpg
 
Menno Braakman