Stormt het of storm op komst?

Steeds meer organisaties ervaren nu al onrustige zeeën. En de disruptieve technologieën moeten nog beginnen met de grote disruptie in alle markten! 

Leiders, directeuren en managers voelen aan alles dat de storm niet te ontwijken valt. Zowel de buitenwereld (klantvraag, media-gebruik, start-ups, technologische innovatie) als de binnenwereld (lage betrokkenheid, hoge burn-out rate, personeelsverloop werknemers, moeite met talent aantrekken) verandert snel. De oude vorm, het grote, logge schip, volstaat niet meer. We overleven enkel nog door te investeren in kleine, wendbare, zelforganiserende teams. Teams die vanuit hun eigen natuur, volgens de wetten van de natuur anticiperen en evolueren. Organisaties en teams naar een natuurlijke staat van flow brengen is de enige manier om met de storm aan complexiteit te kunnen dealen. Draai hierbij aan meerdere knoppen op individueel-, team- en organisatiegebied. 

volvo ocean race2.jpg

ReinventingOrganizationsImage-1024.jpg

Reinventing organizations

Frederic Laloux ontdekte een nieuwe, meer organische organisatiestijl. Een nieuw paradigma, organiseren langs de wetten van de natuur, continu aanpassend aan de steeds complexere, veranderende wereld.

 

Dé manier om te ervaren hoe die nieuwe-stijl organisaties het doen, is door ze op te zoeken en uit te nodigen. We maken samen een deep dive in de wereld van wendbare zelforganisatie: Agile werken, Teal en Holacracy. We gaan op bezoek bij deze organisaties en/of nodigen ze uit tijdens een in-house inspiratiedag.
Zo creëren we de energie om met nieuwe organisatievormen en -stijlen te experimenteren en implementeren. Hierin is Inner Kompas de loods die samen met gecertificeerde partijen de implementatie van nieuwe modellen kan begeleiden. 

 
 
 
Menno4.jpg

Hoe werkt het?

Stap 1: We plannen een afspraak om kennis te maken, de huidige situatie en de ambitie in kaart te brengen.

Stap 2: We bespreken een reeks van deep-dive en inspiratiemogelijkheden om te kunnen ervaren wat wendbare organisaties precies "anders doen".

Stap 3: We organiseren ontmoetingen bij deze wendbare organisaties en/of eventueel een inspirerende dag voor directie en management. 

Stap 4: Na de inspiratiefase, kunnen we beter begrijpen wat het inhoud om wendbaar te organiseren en kunnen we aanvoelen welke aanvliegroute bij ons past. Er is niet 1 optimale route: enkel de route die past bij jullie organisatie. Inclusief alle pieken en dalen, samen voorwaarts falen: dat is organisatie-innovatie. Van binnen naar buiten bewegen: dat is de transformatie.

 
 

Maak nu een afspraak!

Wil jij ook ervaren hoe wendbaar organiseren werkt en voelt? Maak samen de deep-dive en raak geïnsprireerd. Je voelt direct of je dit avontuur aan wil gaan. Vul nu hieronder het formulier in of bel voor direct contact!

 
Naam *
Naam