De wendbare, innovatieve organisatie

Dé twee drivers voor transformatie zijn urgentie en inspiratie. Urgentie is er.. We leven in een tijd waar de oude/huidige vormen niet meer zo goed passen. We gebruiken onze resources op: de planeet en de mensen, de human resources. We zien burn-out, egotrippers, politiek, stroperigheid en koninkrijkjes. Disconnect, een managerrol die tegennatuurlijk voelt voor velen. Een directeursfunctie die een soort held moet spelen om de tent te redden, eenzaamheid aan de top. 

De corporate apenrots

Hoe jonger de generatie, hoe meer behoefte aan vrijheid, autonomie en snelheid van beslissen en handelen. De corporate apenrots, alias "de hark", de zorgvuldig opgebouwde piramide-structuur in bedrijven kan dit niet bieden, en is in feite over de datum. Ze stoten jong talent af, mensen branden op, en deze mammoettankers zijn vooral bijzonder traag. De wendbaarheid is minimaal en dat is in deze steeds complexere wereld dodelijk. Innovatiekracht, besluitvaardigheid en reactievermogen zijn te beperkt.

Teal, Holacracy, Agile, Semco Style

De eerste nieuwe organisatievormen en -stijlen zijn gelukkig al daar. Wereldwijd implementeren nieuwetijdsleiders natuurlijker organisatievormen, systemen waarbinnen purpose, autonomie, meesterschap en zelforganisatie centraal staan. Zo zijn er de stromingen als Semco-style, Teal, Agile en Holacracy. Sommigen bouwen van de grond een nieuwe organisatie. Er zijn ook al leiders die een bestaande mammoettanker transformeren in een vloot snelle zeilschepen. Dit gaat soms geleidelijk (Bol.com en sparkteams), soms ineens (ING en agile werken). Ze zijn allen nog onderweg naar die staat van flow en ultieme wendbaarheid, met vallen en opstaan. Maar ze zijn in ieder geval bewust van het belang van meer wendbaarheid en ze hebben de beweging ingezet. De kunst zit in de transformatie van de mensen, zodat het bewustzijnsniveau geleidelijk stijgt, het ego geen functie meer heeft en de verbinding toeneemt. Teal propageert deze kunst. Holacracy nodigt alleen rollen uit in de organisatie, geen mensen en hun ego's. Dan wordt discipline en wilskracht de manier om wendbaarheid te realiseren. Deze organisaties hebben de heilige graal echt nog niet gevonden, maar begrijpen de vernietigende impact van niet-wendbaar zijn. 

 
zeilwedstrijd.jpg

Een vloot zeilscheepjes

Hoe wendbaar is jullie organisatie eigenlijk? Kunnen we onze mammoettanker transformeren in snelle, wendbare zeilscheepjes. Continu anticiperend op steeds veranderende realiteit: veranderende windrichting, stroming en teamrollen. Zelforganiserend en extreem wendbaar.


 

Organisatie Flow Scan

Dé manier om erachter te komen waar je organisatie nu staat op de weg naar wendbaarheid, flow en innovatiekracht is de Organisatie Flow Scan. Hoe wendbaar en hoeveel innovatiekracht heeft jouw organisatie op dit moment? Klaar voor disruptieve innovaties als Blockchain, Artificial Intelligence, Machine Learning, Voice, Robotica, Nano- en Biotechnologie Klaar voor veranderingen in hoe jouw doelgroep en medewerkers betalen, zakelijke afspraken maken, shoppen, koken, gezond blijven, vrijetijd inrichten, naar werk kijken?

Hoe groot is de wendbaarheid, het zelflerend vermogen, de commitment aan het hoger doel, de mate van verbinding? Is iedereen echt aan boord?

De Organisatie Flow Scan brengt het binnen een week voor je in kaart. Je kunt de Organisatie Flow Scan nu tijdelijk kosteloos aanvragen bij Inner Kompas! 

 
Wendbaar team.jpg

 
Menno4.jpg

Hoe werkt het?

Stap 1: Vul hieronder het formulier in

Stap 2: We nemen contact met je op om de huidige situatie en de ambitie in te kunnen schatten

Stap 3: Je krijgt een vragenlijst toegestuurd, die vul je zo volledig mogelijk in. Zo kunnen we jullie wendbaarheid en innovatiekracht goed analyseren en benchmarken

Stap 4: We leveren een rapportage op en bespreken samen de uitkomsten van de Organisatie Flow Scan en onderzoeken welke kansen en gewenste toekomsten aandacht verdienen

 
 

Meld je nu aan voor de scan!

Wil jij ook inzichten in de mate van wendbaarheid en innovatiekracht in jouw organisatie? We analyseren de mate van autonomie, ontwikkelmogelijkheden, verbinding, lerend vermogen, sensitief vermogen, motivatiemechanismen, organisatiestructuur en systeemtypen. 

De Organisatie Flow Scan is nu tijdelijk kosteloos aan te vragen bij Inner Kompas!

Vul hieronder het formulier in of bel voor direct contact.

 
Naam *
Naam